Конкурс (2015)

Уредништво странице „Радоје Домановић“ расписује први конкурс за превођење дела Радоја Домановића на стране језике. Право учешћа имају сви преводиоци од 7 до 107 година, који квалитетно владају српским и одређеним страним језиком. Језик превода може бити било који природни, вештачки, живи или изумрли језик.

Не постоји ограничење у избору текста за превођење, али за овај конкурс предност имају следеће приче (већ постојећи преводи су наведени у загради):

Учесници конкурса који желе да преводе неку другу Домановићеву приповетку, прво би требало да провере на овој страници да ли превод већ постоји. Преводиоци на енглески језик треба да имају у виду да су на енглески до сада преведене само две приповетке („Данга“ и „Вођа“).

Радове слати у електронском формату (doc или docx) на адресу: domanovic@bk.ru. Дозвољено је послати више од једног превода.

Први конкурс за превођење дела Радоја Домановића отворен је до 107. годишњице Домановићеве смрти, односно до 4. августа 2015. године. Одабрани преводи биће објављени на страници „Радоје Домановић“.

25. март 2015. године

Уредништво странице „Радоје Домановић“ захваљује се свим учесницима конкурса на послатим радовима. Наше колеге лектори прочитаће и проверити све приспеле преводе, након чега ћемо почети с постављањем изабраних радова на страницу. Свим преводиоцима још једном изражавамо велику захвалност. Уколико има и других заинтересованих преводилаца који нису успели да у року трајања конкурса пошаљу своје радове, и даље то слободно могу учинити на нашу адресу domanovic@bk.ru, сваки допринос превођењу српске књижевности сигурно нећемо одбити.

8. август 2015. године

Преводе можете видети овде, као и на страници са списком свих нових превода који су урађени специјално за Пројекат „Радоје Домановић“.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: